Filmarile pentru lungmetrajul "Fixeur/ The Fixer", de Adrian Sitaru, care prezinta povestea unui tanar jurnalist ce isi doreste sa lucreze in presa internationala, au inceput saptamana aceasta, in rolurile principale fiind distribuiti Tudor Aaron Istodor si Mehdi Nebbou.

Radu este un tanar jurnalist care doreste sa lucreze in presa internationala. Repatrierea din Franta a unei prostituate minore ii ofera tanarului ocazia de a-si arata abilitatile de reporter, motiv pentru care pleaca in Transilvania, impreuna cu o echipa de la o televiziune franceza, condusa de un jurnalist celebru. La fata locului, sarcina lui Radu se dovedeste a fi mult mai complicata decat parea initial, informeaza un comunicat citat de Mediafax.

Filmarile vor dura aproximativ o luna si vor avea loc in 20 de locuri din Bucuresti si Bistrita.

Rolurile principale sunt interpretate de Tudor Aaron Istodor ("Domnisoara Christina", de Alexandru Maftei, "O luna in Thailanda", de Paul Negoescu) si Mehdi Nebbou ("Schlafer", de Benjamin Heisenberg, "Munchen", de Steven Spielgberg, "Body of Lies", de Ridley Scott).

Din distributie mai fac parte Adrian Titieni, Diana Spatarescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca si Sorin Cocis.

Scenariul este semnat de Adrian si Claudia Silisteanu. Imaginea filmului este semnata de Adrian Silisteanu, cu care Sitaru a colaborat si la lungmetrajele "Pescuit sportiv", "Din dragoste cu cele mai bune intentii" si "Domestic", iar productia este asigurata de 4 Proof Film, in coproductie cu Petit Film (FR).

Proiectul este realizat, printre altele, cu finantare din partea Centrului National al Cinematografiei (CNC), programul MEDIA (Europa Creativa), programul operational Basse-Normandie.

Premiera in Romania va avea loc in 2016.

Dupa ce a studiat regia de film la Bucuresti, Adrian Sitaru a realizat, in 2007, scurtmetrajul "Valuri" (scenarist si regizor), cu care a castigat Leopardul de Aur la Festivalul de la Locarno. Primul sau lungmetraj, "Pescuit sportiv" (2008), a fost selectat la Festivalul International de Film de la Venetia si Toronto IFF, fiind premiat in festivaluri precum cele de la Palm Springs, Salonic, Mons, Buenos Aires si Estoril, si a fost vandut in peste 12 teritorii.

Ulterior, Sitaru a regizat lungmetrajele "Din dragoste cu cele mai bune intentii" (2011), care a obtinut premiile pentru cel mai bun regizor si cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Locarno, si "Domestic" (2012). Adrian Sitaru este castigator a peste 70 de premii internationale pentru filmele realizate.