A fost o data ca niciodata un pescar care se indragosteste de o sirena. Dar ei nu isi pot trai povestea de dragoste pentru ca apartin unor lumi diferite: el are suflet si ea nu are. Asa ca pescarul are de ales intre sufletul sau si dragostea sa. Spectacolul "Pescarul si sufletul sau", in regia lui Carmen Lidia Vidu, s-a jucat sambata, 21 februarie, la ora 19:30, la Teatrul Odeon.

Textul spectacolului "Pescarul si sufletul sau" are la baza un basm scris de Oscar Wilde, publicat in 1891 in colectia de basme "Casa cu rodii", continuare a volumului Printul fericit si alte povesti. Este o poveste dedicata lui Alice Heine, printesa de Monaco, si a fost scrisa ca o reactie la Micuta Sirena a lui Hans Christian Andersen, unde o sirena isi dorea un suflet si sa fie muritoare.

Textul nu este doar o poveste de iubire interzisa, ci si o meditatie despre tensiunea trup-spirit, despre importanta inimii in constructia eului, despre ce ne aduce fericirea si salvarea.

Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizeaza prin atmosfera sonora si prin muzicalitatea vocilor actorilor ca intr-un concert. Povestea este dublata vizual prin intermediul proiectiilor video cu o mare incarcatura simbolica, ce isi propun o coborare in adancul povestii si in adancul propriului eu.

Pescarul si sufletul sau

Dupa Oscar Wilde

Cu: Marius Stanescu, Petre Nicolae, Marian Lepadatu, Diana Gheorghian, Eugenia Pasat, Amelia Stuparu

Adaptarea si regia: Carmen Lidia Vidu

Traducerea: Andrei Bantas

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Video: Alma Cazacu

Muzica: Ovidiu Chihaia