Studiourile Sony au anuntat, miercuri, ca "The Interview", comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, va fi distribuita online si pe platforme video-on-demand (VoD), dupa ce a facut publica decizia de a lansa filmul in peste 200 de cinematografe din SUA, incepand cu prima zi de Craciun, potrivit Mediafax.

"The Interview" va fi disponibil incepand de miercuri seara pe platforme precum Youtube, Google Play, Xbox si pe site-ul Sony Seetheinterview.com, informeaza The Guardian.

"A fost dintotdeauna intentia Sony de a avea o platforma nationala pentru distribuirea acestui film", a declarat Michael Lynton, presedintele si CEO al Sony's Entertainment.

Sony a anulat lansarea lungmetrajului dupa ce a primit amenintari privind securitatea celor care ar fi mers sa vizioneze comedia.

Presedintele american Barack Obama a salutat, marti, decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un numar limitat de sali din Statele Unite ale Americii, ignorand astfel amenintarile cu represalii prin atacuri informatice ale piratilor cibernetici care se identifica sub numele de Guardians of Peace (GOP).

Compania Sony Pictures spunea, pe 21 decembrie, ca "nu a capitulat" in fata amenintarilor piratilor informatici care au fortat-o sa anuleze lansarea filmului "The Interview" si ca spera sa difuzeze aceasta comedie cu ajutorul unor cai alternative.

Filmul, care prezinta un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declansat mania administratiei de la Phenian care ar fi in spatele atacului informatic asupra Sony Pictures, potrivit autoritatilor americane. Coreea de Nord a negat implicarea in acest atac, dar i-a laudat pe autori

Sony Pictures a decis saptamana trecuta sa anuleze lansarea filmului, programata pentru 25 decembrie. Decizia a venit dupa aparitia mai multor mesaje de amenintare la adresa lanturilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticata atat de Hollywood, cat si de presedintele american Barack Obama.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost tinta unui atac informatic masiv revendicat de "GOP" sau "Guardians of Peace" ("Gardienii Pacii", n.r.), atribuit de catre Biroul Federal de Investigatii (FBI) Coreei de Nord. Atacul fara precedent a blocat sistemul informatic al companiei si a dus la difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme ale Sony, unele dintre ele nelansate oficial, precum si la publicarea a numeroase documente si e-mailuri interne.