Cand seria animata “The Simpsons”, ilustrand o familie disfunctionala americana, a aparut in "The Tracey Ullman Show" in 1987, nimeni nu se astepta sa ajunga un fenomen cultural. Primul episod al celebrei serii a fost difuzat pe 17 decembrie 1987, de televiziunea Fox. Ieri, 17 decembrie, a avut loc aniversarea a 25 de ani de la debutul seriei, insumand 561 de episoade. Pentru a comemora acesta piatra de hotar, CNN a realizat o lista cu lucruri inedite din istoria show-lui.

The SimpsonsFoto: Captura YouTube

Va prezentam cateva:

▪ Creatorul Matt Groening si-a numit personajele dupa numele membrilor familiei sale, insa si-a inlocuit propriul nume cu “Bart”.

▪ Personajele au fost colorate in galben pentru a le evidentia atunci cand cineva schimba canalele tv in cautarea unui program de urmarit.

▪ I-au trebuit lui Danny Elfman 3 zile pentru a compune muzica de inceput.

▪ A fost ales ca locatie orasul Springfield pentru ca lumea sa se regaseasca. Exista orase cu acest nume in 30 de state din SUA.

▪ Revista “Time” l-a numit “cel mai bun show tv al secolului al XX-lea”.

▪ Vocea lui Bart apartine de fapt unei femei, Nancy Cartwright. Intr-unul dintre episoadele seriei a doua, Bart a scris pe tabla “Nu sunt o femeie in varsta de 32 de ani” (varsta lui N. Cartwright la acea data).

▪ O versiune oficiala a berii Duff, berea favorita a lui Homer, este vanduta in 3 variante in apropierea The Simpsons Ride de la Studiourile Universal.

▪ In perioada de inceput a seriei, directorii de scoli au interzis tricourile cu Bart Simpson, temandu-se ca era un model prost pentru elevi.

▪ Despre Krusty the Clown, Groening a declarat: “Am incercat o satira. The Simpson era despre un copil care nu-si respecta tatal, dar adora un clown care arata exact ca tatal sau”.

▪ Universitatea Berkeley din California a oferit studentilor sai un curs despre fenomenul “The Simpsons”.

▪ Hank Azaria isi imprumuta vocea celor 16 personaje recurente, incluzandu-l pe barmanul Moe, politistul Wiggum si proprietarul de magazin Apu.

▪ Expresia celebra a lui Homer “D’oh” a fost adaugata in Dictionarul Englez Oxford, iar o expresie des uzitata de acesta a devenit una foarte citata cu ocazia toasturilor: ”Alcoolului! Cauza si solutia tuturor problemelor vietii!”.