Filmul „Toto și surorile lui”, regizat de Alexander Nanau, a obținut o mențiune specială la festivalul de film „this human world“ de la Viena. „Mențiunea specială se acordă unui film care povestește despre lupta pentru existență și modul brutal în care cresc două surori adolescente și fratele lor mai mic. Aceștia trăiesc singuri într-o cămăruță mică dintr-un cartier sărac din București. (...) Viața lor, care se desfășoară între dependență de droguri, malnutriție și închisoare, dar și între a învăța să citească, să scrie și să calculeze precum și succesul la un concurs de dans, ne-a impresionat puternic”, a fost explicația juriului.

Festival de film "this human world"Foto: Afis festival

În 2014 „Toto și surorile lui” a mai câștigat, printre altele, premiul pentru cel mai bun documentar internațional la Festivalul de Film de la Zürich și premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de la Varșovia.

Festivalul de film „this human world” s-a desfășurat la Viena între 4 și 13 decembrie, fiind organizat încă din 2008. Festivalul este o importantă pledoarie pentru drepturile omului și demnitatea umană, prezentând filme care pun în lumina reflectoarelor tematici și probleme sociale din întreaga lume. Totodată „this human world” își propune să promoveze tineri creatori de film independenți. De altfel marele premiu constă în organizarea premierei într-un cinematograf din Austria în primăvara anului 2015. Anul acesta marele premiu a fost câștigt de filmul documentar „The Mulberry House” al regizoarei Sara Ishaq. Totodată „Private Revolutions – Young, Female, Egyptian” al regizoarei Alexandra Schneider a obținut premiul publicului, iar „The Invisible Men” al lui Yariv Mozer a fost distins cu „One World Filmclubs Award”.

Pe lângă Alexander Nanau a fost prezentă la Viena și regizoarea Teodora Ana Mihai, al cărei film „Waiting for August” (Belgia, 2014) a fost proiectat în cadrul festivalului. Ambele filme au fost prezentate în capitala Austriei în cooperare cu ICR Viena.