Plansa, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe va avea premiera vineri, 26 septembrie, la Cinema Studio. Din 27 septembrie, Plansa va fi lansat in cinematografele din toata tara. Plansa ii aduce in atentia publicului pe Anda (Olimpia Melinte), Alex (Silvian Valcu) si Mircea (Marian Adochitei). Alex, fost campion la scrima isi reia activitatea in calitate de antrenor al Andei, nou venita la Clubul de Scrima din Constanta. Prin prisma pasiunii comune pentru sport, cei doi dezvolta o relatie care trece dincolo de barierele profesionale, fapt ce genereaza tensiuni in relatia dintre Anda si Mircea, iubitul si colegul de club al acesteia.

Afis PlansaFoto: webPR.ro

Sinopsis

Odata cu apropierea campionatului national de scrima, tanara este pusa in situatia de a alege: fie continua relatia cu Mircea, care nu are incredere in vocatia ei de sportiva, fie isi urmeaza visul si acorda o sansa unei relatii cu Alex.

Motivatia regizorala

"Filmul cauta esenta unei povesti de dragoste. Pentru a ma apropia cat mai mult de un sentiment atat de generalist si atat de cunoscut, am considerat ca este necesara o abordare de la distanta a conflictului. Am incercat sa elimin conflictul, dar sa pastrez starea. Personajele tin frustrarile in interiorul lor pana in ultimul moment￯, povesteste regizorul Andrei Gheorghe.

Totodata, elementele de decor ce ii pot induce spectatorului o stare sau un conflict sunt eliminate. Numarul personajelor si al figuratiei este redus la minimum. Sunt pastrate doar cateva detalii cheie care sa ajute povestea sa inainteze. Spatiul este tratat in acelasi fel. Actiunea se desfasoara intr-un spatiu pustiu, dar nemarginit. Toate personajele practica un sport individual. Starea vine din alaturarea acestor elemente de spatiu nemarginit si personaje introvertite. Personajul principal locuieste pe o barca, dar nu poate naviga cu ea. Este antrenor, dar nu poate practica.

Muzica, realizata de Paul Ilea (Kult Studio), sustine toata aceasta cautare prin note lungi, care nu definesc un moment si nu amplifica un conflict, ci netezesc drumul spectatorului spre sufletul personajelor. Este o coloana sonora care se potriveste intru totul demersului artistic.

Echipa de filmare:

Regizor: Andrei Gheorghe

Distributie: Olimpia Melinte, Silvian Valcu, Marian Adochitei, Horia Gheorghe

Producatori: Dan Chisu, Andrei Gheorghe

Scenarist: Bogdan Ivascu, Andrei Gheorghe

1st AD: Roxana Andrei

Director de imagine: Boroka Biro / Alexandra Carastoian

Muzica: Paul Ilea

Sunet priza directa: Chibulcutean Adrian

Mixaj Sunet: Sorin Neagu

Make-Up: Ana Andrei

Colorizare: Cinelabs Romania

Distribuitor: DaKINO Production

Plansa este o productie realizata de DaKINO Production si DIUD Film, cu finantare exclusiv independenta. Filmarile au fost realizate cu ajutorul echipamentelor Canon.

Parteneri: MediaTrust, Radio Romania Cultural, Hotnews, Catavencii, iQads, Cinemagia, 1Music Channel, B365.ro, Wall-Street, Calendar Evenimente, Redactia4Fun, Ziarul Metropolis, CinemaRx, Urban.ro, 121.ro, Getlokal, Cooperativa Urbana, Mediascop.ro, PostModern.ro, Povestiri Urbane, Cooltivator, Orasul meu, inOras.ro, Romania Pozitiva.

Referinte online:

Trailer

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/plansafilm

Site-uri partenere care au ajutat la sustinerea filmului: www.kinetic.cc, www.kultstudio.ro, www.eventures.ro, www.gfstudio.ro, www.frscrima.ro.