Actorul Richard Kiel, cunoscut in special pentru rolul personajului negativ Jaws din seria filmelor cu James Bond, a murit miercuri la un spital din Fresno, California, la varsta de 74 de ani, relateaza Reuters.

Kiel in Happy GilmoreFoto: youtube.com

Nascut la Detroit, Richard Kiel a murit la Centrul Medical Saint Agnes, a spus purtatoarea de cuvant a spitalului, Kelley Sanchez. Ea nu a oferit detalii despre cauza mortii actorului, invocand dreptul la confidentialitate al pacientului, potrivit Agerpres.

Inaltimea sa impresionanta, de 2,2 metri, l-a facut unul dintre cele mai memorabile personaje negative din seria filmelor cu James Bond, interpretand personajul Jaws in 'The Spy Who Loved Me' (1977) si 'Moonraker' (1979), unde celebrul spion era jucat de Roger Moore.

In televiziune, el a jucat in seriale precum 'The Man from U.N.C.L.E.' (1964), 'The Wild Wild West' (1965) sau 'Barbary Coast' (1975).

Printre ultimele sale aparitii se numara cele din filmul 'Happy Gilmore' (1996), unde a jucat alaturi de Adam Sandler, si din filmul de animatie 'Tangled' (2010), unde a asigurat vocea personajului negativ Vlad. "A fost un prieten foarte loial si un client timp de peste 35 de ani, un sot si un tata grozav. Si nu a fost doar un actor urias, ci si un om urias", a spus agentul sau, Steve Stevens.

Stevens a precizat ca Kiel a facut un pas inapoi de la actorie dupa ce a fost implicat intr-un accident de camion in urma cu cativa ani, ramanand cu probleme la mers. El a continuat sa fie totusi activ in circuitul de autografe pentru fanii seriei 'James Bond'.

Kiel in James Bond

In comedia Happy Gilmore