Regizorul si actorul britanic Richard Attenborough a incetat din viata la varsta de 90 de ani dupa o lunga boala, a anuntat duminica Academia Britanica de Arte pentru Film si Cinema (BAFTA), informeaza BBC, AFP si EFE, citate de Agerpres. Richard Attenborough a jucat in filme ca "Brighton Rock", "Marea evadare", "Un pod prea indepartat", "Branningan" sau "Jurassic Park", de-a lungul unei cariere ce s-a intins pe durata a sase decenii.

Richard Attenborough Foto: Captura Youtube.com

"Jocul sau in +Brighton Rock+ a fost genial, punerea in scena a peliculei +Gandhi+ a fost uimitoare. Richard Attenborough a fost unul dintre marii filmului", a scris primul ministru britanic David Cameron pe contul sau de Twitter.

Richard Attenborough a fost un actor si regizor prolific ce a cucerit Hollywoodul cu rolul sau in "Jurassic Park" si regia filmului "Gandhi", care a primit opt premii Oscar, dintre care pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film in 1982 si pentru cel mai bun actor. El s-a nascut la Cambridge in 1923.

El a avut trei copii cu sotia sa Sheila, cu care s-a casatorit la varsta de 21 de ani.

Slabit dupa ce a cazut acasa de pe o scara, el s-a mutat intr-o institutie pentru persoane varstnice impreuna cu sotia lui la sfarsitul vietii.