„Tricky Woman“ este primul si singurul festival international de filme de animatie realizate de regizori-femei. Festivalul datează înca din 2001 si se desfăsoară în fiecare an la Viena, în luna martie. Astfel editia din 2015 va avea loc între 11 si 15 martie, iar organzatorii le invită pe regizoarele de film de animatie din întreaga lume să se înscrie în competitia festivalului până pe 17 octombrie 2014. Marele Premiu al festivalului – Premiul Tricky Woman al Municipalitătii Vienei – este dotat cu 4.000 de euro.

De asemenea se poate obtine o bursă de 3 luni în cadrul programului „Artist in Residence” al „quartier 21” din Viena. Lista distinctiilor oferite în cadrul festivalului este completată de Premiul Sawczynski în valoare de 1.000 de euro, Premiul Sielecki în valoare de 750 de euro (pentru filme de animatie austriece) precum si premiul publicului.

În competitie pot participa filme de animatie produse după 1 ianuarie 2013, cu o durată maximă de 40 minute, care nu au mai fost înscrise în competitie si care sunt realizate de regizori-femei (coregizorii-bărbati sunt bine-veniti).

Înscrierile pot fi trimise direct către Tricky Woman sau se pot face online, prin intermediul platformei http://www.shortfilmdepot.com/, unde sunt disponibile de altfel si mai multe informatii în limba engleză precum si regulamentul complet al competitiei. Nu există taxă de înscriere, se arata in comunicatul Compress, remis Hotnews.ro.

Pentru sectiunea necompetitivă a editiei din 2015, organizatorii festivalului invită regizoarele de film de animatie din orice tară să trimită fie productii de cel mult 40 de minute, ce au ca tematică „fair-play-ul si echitatea” (nu există nici o restrictie din punct de vedere al anului în care a fost produs filmul), fie scurtmetraje documentare animate (fără restricii suplimentare referitoare la tematică sau anul de productie al filmului). Termenul limită este tot 17 octombrie 2014, iar informatiile în limba engleză sunt disponibile pe site-urile http://www.shortfilmdepot.com/ si http://www.trickywomen.at/en/festival/.