Evenimentul "Cinema in aer liber", ajuns la a treia editie, aduce în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

Primăria Sectorului 3 organizează în colaborare cu Metropolis Film cea de-a 3-a ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”. Evenimentul se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor, cu un concert Bosquito, urmat de un spectacol în premieră al trupei de world music Imam Baildi. Trupa din Grecia vine cu un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară.

În cadrul celei de-a 3-a ediţii a cinematografului în aer liber, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Dintre acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a 3-a ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.

Intrarea publicului este libera.

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.