Data limita a inscrierilor la cea de-a noua editie a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop 2014 a fost prelungita pana pe 10 iulie. Ca de obicei, sunt asteptati sa se inscrie la acest atelier atat regizori, cat si operatori si editori! Cei 12 participanti selectati vor forma echipe de tip regizor+operator+editor, asadar, de retinut ca toate cele trei pozitii sunt importante in procesul de realizare a unui film documentar. Aristoteles Workshop se va desfasura in satul Vama din Bucovina (judetul Suceava ), intre 20 august - 21 septembrie. Atelierul este produs de Dan Nutu.

Sustinut de Canalul ARTE/France, Aristoteles Workshop este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), de Centrul National al Cinematografiei si de iStyle, programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti.

Atat tutorii, expertii, cat si invitatii de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut pana acum spun ca modul in care este structurat acest atelier este un privilegiu de care studentii nu vor avea parte la nicio facultate de film sau program de masterat din lume.

Aristoteles Workshop se adreseaza tinerilor din Europa Centrala si de Est, cu experienta anterioara in regie, imagine, montaj, sunet sau productie de film si/sau televiziune, fiind un atelier anual de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri in crearea propriului documentar.

Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de fictiune. Grupati in patru echipe mixte a cate trei participanti cu experienta prealabila in film – un regizor, un operator si un monteur - ei au la dispozitie cinci saptamani. Evaluarea proiectelor va fi realizata in fata unui juriu format din profesionisti internationali la sfarsitul workshopului.

Filmele produse de AW au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Taxa de participare la cursurile Aristoteles Workshop este de 500 EUR. Suma acopera cazarea si masa in locatie (Vama, judetul Suceava), accesul la echipamentele de productie si post-productie, pe toata perioada atelierului, precum si cursuri de film organizate de experti internationali si indrumarea studentilor de catre tutori pe tot parcursul workshopului.