Eli Wallach, un prolific actor american, care s-a remarcat in filme western precum "Cei sapte magnifici/ The Magnificent Seven" si "Cel bun, cel rau, cel urat/ The Good, the Bad and the Ugly", a murit marti, la varsta de 98 de ani.

Eli WallachFoto: Captura YouTube

Decesul actorului american a fost confirmat de fiica sa, Katherine, precizeaza The New York Times. Circumstantele mortii sale nu sunt deocamdata cunoscute, relateaza Mediafax.

Fiu al unor imigranti polonezi, Eli Wallach a crescut intr-un cartier newyorkez dominat de familii italiene si parea o figura prea putin potrivita pentru a intruchipa un cowboy pe marele ecran. Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune roluri ale sale au fost cele din filme din categoria western.

Eli Wallach, care a continuat sa faca filme pana in anii '90, a absolvit Universitatea Texas, unde a urmat si un curs de calarie, care l-a ajutat foarte mult dupa aceea, in rolurile de cowboy. A studiat apoi actoria la Neighborhood Playhouse Actors Studio inainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Multi critici de film spun ca cel mai important rol al sau a fost Calvera, sinistrul sef al banditilor din "Cei sapte magnifici". Altii l-au preferat in rolul Tuco din filmul "Cel bun, cel rau, cel urat", un "western spaghetti" regizat de Sergio Leone, in care Eli Wallach a jucat alaturi de Clint Eastwood.

Dupa multi ani, actorul a spus ca, gratie acestui rol, oamenii il recunosteau pe strada si incepeau sa fluiere tema centrala a filmului. Alti critici l-au apreciat in drama "Neadaptatii/ The Misfits", in care a jucat alaturi de Clark Gable si Marilyn Monroe.