Au început filmările pentru serialul Umbre, cel de-al treiea serial pe care HBO Europe îl produce în România, după În derivă și Rămâi cu mine.

Bogdan Mirica si Igor Cobileanski: foto: Adi Marineci Foto: HBO Romania

Serialul este o dramă cu influenţe de comedie neagră şi spune povestea lui Relu (Șerban Pavlu), un taximetrist care face bani ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere.

Filmul, al cărui scenariu este adaptat de Bogdan Mirică, îi are în distribuție pe: Șerban Pavlu (Toată lumea din familia noastră, Câinele japonez), Dorel Vișan (Moromeții, Balanța, Despre oameni și melci), Gabriel Spahiu (Visul lui Adalbert, Lampa cu căciulă, Toată lumea din familia noastră), Andi Vasluianu (Rămâi cu mine, Despre oameni și melci), Diana Cavallioti (O vară foarte instabilă, Întâlniri încrucișate), Doru Ana (După dealuri, Visul lui Adalbert), Andreea Vasile (Vacanță la malul mării, Luna verde), Maria Obretin (Funeralii fericite, București Non-Stop), Sergiu Costache (Domestic, Funeralii fericite), Dan Hurduc (În derivă, Domestic), Gabriel Huian (Principii de viață, Marilena de la P 7), Sorin Cociș (Domestic, La urgență), Ștefan Velniciuc (Frații Jderi, Șobolanii roșii), Mădălina Craiu (Blu, Poarta Albă).

Regia serialului Umbre este semnată de Igor Cobileanski și Bogdan Mirică iar Andrei Butică este director de imagine.

Acest proiect îi are ca producători executivi HBO Europe pe Antony Root și Wayne Henry, Carmen Harabagiu este producător executiv HBO România, Aurelian Nica, producător HBO România și Dragoș Vîlcu, producător Multimedia Est.

Timp de 70 de zile, actorii, regizorii și echipa de producție se vor afla pe platourile de filmare pentru a realiza noul serial original HBO Europe, Umbre. Premiera producției este programată pentru anul 2015.