Între 24 și 30 mai a avut loc Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Chiar dacă filmele au fost făcute liceeni cu vârste între 14 și 19 ani, sălile de la Cinema Studio, Urbanesc și Librăria Bastilia au găzduit oameni de toate vârstele.

Juriul, format din Alexander Nanau (regizor), Tudor Paul-Bădescu (regizor adolescent) și Carol Ionescu (actor adolescent) a decis câștigătorii Super 2014: filmul „Un Bârlad: Carne”, regizat de Alexandra Diaconu și „Exercițiu de Imaginație”, regizat de Irina Ionescu.

În cadrul festivalului au fost prezentate peste 30 de scurt-metraje realizate de liceeni, în cadrul a patru proiecții la Studio, criticul de film Ileana Bîrsan a susținut cursul „Debutul marilor regizori” la Urbanesc, și 20 de adolescenți au avut ocazia să învețe cum se face un film documentar de la Cosmin Bumbuț, Eugen Istodor, Iaromira Popovici, Claudia Câmpeanu și Daniel Sandu.

„Am realizat că cinematografia nu e încurajată în liceu. Și că există liceeni (ca mine) pasionați de film, care deja și-au făcut primele scurt-metraje sau care vor să le facă, dar care nu au unde să le proiecteze, să discute despre ele sau să învețe mai multe pentru noi proiecte. Așa că am făcut un festival care să răspundă exact la nevoia pe care am simțit-o noi.”- Luca Istodor, Directorul Festivalului Super.

Proiectul a fost finanțat prin programul YouthBank București, coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale.