Regizorul Malik Bendjelloul, laureat al premiului Oscar pentru documentarul "In cautarea lui Sugar Man/ Searching for Sugar Man", a murit marti seara in Stockholm, la varsta de 36 de ani, relateaza Reuters.

Politistii au refuzat sa dea mai multe detalii legate de moartea sa. "Ce pot spune este ca nu exista suspiciuni ca ar fi avut loc vreo infractiune", a declarat un ofiter de politie.

Malik Bendjelloul a castigat in 2013 premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, pentru "In cautarea lui Sugarman/ Searching for Sugarman", cu care si-a facut debutul in regia de film.

Documentarul retraseaza povestea de viata a unui cantaret descoperit la sfarsitul anilor '60, intr-un bar din Detroit, de doi producatori faimosi. Cuceriti de melodiile artistului si de versurile sale profetice, ei au inregistrat un album, numai ca acesta nu a avut succes, iar cantaretul a disparut fara urma. Doar ca un album piratat si-a gasit drum in Africa de Sud, unde a devenit un fenomen. Doi jurnalisti sud-africani pornesc intr-o calatorie pentru a afla ce s-a intamplat cu idolul lor, cunoscut sub numele de Rodriguez, noteaza Mediafax.

"Am aflat cu profunda tristete despre moartea lui Bendjelloul", a declarat intr-un comunicat Sony Pictures Classics, distribuitorul documentarului "In cautarea lui Sugarman".

Documentarul a fost distins, de asemenea, cu premii importante din partea producatorilor si asociatiilor de film din Statele Unite, printre care trofeul special al juriului la Festivalul de la Sundance.

Interviu cu Malik Bendjelloul si Rodriguez:

Trailer:

Malik Bendjelloul s-a nascut in orasul Ystad, situat la aproximativ 55 de kilometri de Malmo.

Pe langa cariera de actor, Bendjelloul a regizat documentare de televiziune despre Elton John, Rod Stewart si Bjork, dar si despre grupul german de muzica electronica Kraftwerk, potrivit Institutului de Film Suedez.