Regizorul Doru Niţescu anunţă că filmul său 'Carmen' va fi proiectat duminică în Competiţia Oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing, unde concurează pentru Premiul Tientan, informeaza Agerpres.

Lungmetrajul prezintă drama puternică a unei mame, Mariana (interpretată de Rodica Lazăr), şi a fiicei sale, Carmen (interpretată de Iulia Lupaşcu). Doar un singur doctor, Sitaru (interpretat de Adrian Titieni), îi dă şanse de supravieţuire fetiţei, şefa secţiei unde este internată considerând însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.

Din distribuţie mai fac parte Maia Morgenstern - în rolul şefei secţiei de neurochirurgie, Mimi Brănescu - care îl interpretează pe soţul Marianei, Doru Ana - interpretul rolului Naşul şi Constantin Drăgănescu - în rolul tatălui lui Puiu.

Povestea filmului este scrisă de către scenaristul Tudor Voican împreună cu regizorul Doru Niţescu având la bază o idee de Cătălin Cocriş, muzica este semnată de Cristian Lolea, imaginea îi aparţine lui Silviu Stavilă, montajul - Danei Lucreţia Bunescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Mihai Bogos. Filmul este produs de Filmex România, producător fiind Titi Popescu, în co-producţie cu Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

A patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing a început miercuri iar pe 23 aprilie, în timpul unei ceremonii de gală, dintre cele 15 filme intrate în competiţie (atent selecţionate din 837 înscrise), vor fi anunţate câştigătoarele. Printre lungmetrajele aflate în competiţie cu 'Carmen' se numără filme precum 'The Grandmaster', regizat de Wong Kar-wai, sau 'A Promise'', filmul lui Patrice Leconte.

Proiecţia de gală a filmului 'Carmen' va avea loc pe 20 aprilie, iar echipa formată din regizorul Doru Niţescu, scenaristul Tudor Voican şi actriţa Rodica Lazăr va fi prezentă la întâlnirea cu publicul chinez, după proiecţie fiind programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri.