In perioada 25-28 februarie, la sala Jean Georgescu a Cinematecii Române, se desfasoara Zilele Filmului Japonez. Patru producţii recente ale cinematografiei nipone - două filme de lungmetraj, un documentar şi un film de animaţie - vor fi prezentate cinefililor bucuresteni.

Zilele Filmului JaponezFoto: Afis

In deschiderea evenimentului va fi prezentată creaţia lui Hirayama Hideyuki, 'Călătorie în trei', în care evoluează şi marele actor de teatru Kabuki, Kanzaburo Nakamura, pe care publicul românesc l-a putut aplauda în urmă cu câţiva ani pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, informeaza comunicatul al organizatorilor.

Pe 26 februarie va fi prezentat filmul de animaţie 'Brave Story', regia Chigira Koichi, realizat după povestirea de succes a lui Miyabe Miyuki.

Filmul documentar 'Roua cerului' în regia lui Atsunori Kawamura, un omagiu adus scriitoarei şi specialistei în gastronomie Yoshiko Tatsumi, cea care la venerabila vârstă de 88 de ani dă lecţii culinare, dar şi sfaturi de filozofie şi de viaţă, va fi prezentat joi, 27 februarie.

În ultima zi a festivalului va fi prezentat filmul 'Soarele apune în districtul 64', o spumoasă comedie cu accente nostalgice despre Japonia anilor '60.

Toate proiectiile încep la ora 19,00 şi sunt subtitrate în limba engleză.

Intrarea publicului este liberă. Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei şi Japan Foundation.