The Hunt", de Thomas Vinterberg, si "La grande belezza", de Paolo Sorrentino, se numara printre cele noua lungmetraje care au fost incluse pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, la editia din 2014, informeaza Mediafax citand thewrap.com.

Afisul filmului Pozitia CopiluluiFoto: Hotnews

Lista scurta de propuneri pentru nominalizari la editia din 2014 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film strain", cuprinde 9 pelicule, alese dintr-un numar record de propuneri - 76 -, primite anul acesta de Academia americana.

Pe lista scurta de propuneri pentru nominalizarile la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain pe 2014 nu se regaseste insa Romania, cu "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013. Filmul era considerat printre peliculele favorite de o parte din presa de specialitate de la Hollywood. IndieWire il descria drept un concurent "rece" la Oscar, iar The Hollywood Reporter il includea in cele patru mari favorite, alaturi de "The Hunt" (Danemarca), "The Past" (Iran) si "The Broken Circle Breakdown" (Belgia).

Astfel, pe langa "The Hunt" (Danemarca), de Thomas Vinterberg, si "La grande belezza" (Italia), de Paolo Sorrentino, au mai fost selectate "The Broken Circle Breakdown" (Belgia), de Felix van Groeningen, "An Episode in the Life of an Iron Picker" (Bosnia si Hertegovina), de Danis Tanovic, "The Missing Picture" (Cambodgia), de Rithy Panh, "Two Lives" (Germania), de Georg Maas, "The Grandmaster" (Hong Kong), de Wong Kar-wai, "The Notebook" (Ungaria), de Janos Szasz, si "Omar" (Palestina), de Hany Abu-Assad.

Din aceste noua lungmetraje vor fi facute cele cinci nominalizari la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain pe 2014.

Nominalizarile la cea de-a 86-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 16 ianuarie.

Anul acesta, premiul Oscar pentru cel mai bun film strain a fost acordat peliculei "Amour", regizata de austriacul Michael Haneke.

Cea de-a 86-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles (California). Ceremonia va fi difuzata in Statele Unite ale Americii de televiziunea ABC si va fi gazduita de actrita de comedie Ellen DeGeneres.