Ciclul de Film Contemporan Mexican la Cinemateca Union

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 2 decembrie 2013, 13:09


Intre 3 şi 7 decembrie, are loc la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Paul Călinescu), Ciclul de Film Contemporan Mexican. Evenimentul, care prezintă publicului bucureştean o selecţie de cinci filme remarcabile (trei lungmetraje de ficţiune şi două documentare), produse în ultimul deceniu, ale uneia dintre cele mai importante cinematografii din America Latină.

Evenimentul este organizat de Ambasada Mexicului în România, în parteneriat cu Arhiva Naţională de Filme. La spectacolul de gală de marţi (3 decembrie), de la ora 19:00, va fi prezent Ambasadorul Mexicului în România, Excelenţa-Sa Augustín Gutiérrez Canet, care va introduce filmul Pasiunile sorei Juana, alături de Prof. Univ. Dr. Anca Mitran, director al Arhivei Naţionale de Filme.

Programul proiectiilor de la Cinemateca Union:

Pasiunile Sorei Juana
Foto: Afis
Marţi, 3 decembrie, ora 19:00 – PASIUNILE SOREI JUANA
Miercuri, 4 decembrie, ora 19:00 – CEILALŢI CALIFORNIOS
Joi, 5 decembrie, ora 19:00 – ANI MAI TÂRZIU
Vineri, 6 decembrie, ora 19:00 – ÎNAPOI LA VIAŢĂ
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 19:00 – STUDENTUL

Ciclul de Film Contemporan Mexican:

PASIUNILE SOREI JUANA / LAS PASIONES DE SOR JUANA
Mexic-Spania, 2004 / Dramă / 106 min. / versiune originală spaniolă cu subtitrare în engleză
Regia: Antonio García Molina
Cu: Sofia Mazagatos, Hugo Stieglitz, Javier Ortiz, Beatriz Aguirre.
Sufletul lui Sor Juana Inés de la Cruz revine la viaţă în corpul unei studente spaniole care încearcă să îşi termine studiile în Mexic. Aici se trezeşte cu un secol plin de invenţii uimitoare, dar şi afectat de nedreptăţi.

Filmul Ceilalti Californios
Foto: Cinemateca Romana
CEILALŢI CALIFORNIOS / LOS OTROS CALIFORNIOS
Mexic, 2010 / Film documentar / 80 min. / versiune originală spaniolă cu subtitrare în engleză
Regia: César Talamantes
Documentarul ne oferă ocazia să cunoaştem visurile, motivaţiile şi modul de viaţă al oamenilor care trăiesc la fermele El Abanico II, Santa Cruz, La Angostura şi Aguajito. Ni se prezintă istoria acestor personaje şi a familiilor lor, care locuiesc răspândite pe întreg teritoriul statului Baja California. Ei trăiesc departe de zonele populate, înconjuraţi de deşert, confruntându-se cu o viaţă grea în mijlocul naturii.

Filmul Ani mai tarziu
Foto: Cinemateca Romana
ANI MAI TÂRZIU / AÑOS DESPUES
Mexic-Spania, 2010 / Dramă / 135 min. / versiune originală spaniolă fără subtitrare
Regia: Laura Gardos Velo
Cu: Celso Bugallo, Ledicia Sola, Angelica Maria, Moise Arizmendi
O dramă sufletească despre puterea iertării şi legăturile care ne unesc. Andrés descoperă că bunicul său Justino, pe care l-a crezut mort de mult, trăieşte în Spania. Justino, la rândul lui, nu mai ştie nimic de fiica sa Clara, care a emigrat în Mexic în timpul regimului lui Franco, fugind de consecinţele teribile pe care dictatura le-a adus în familia sa. Această descoperire a permis o reîntâlnire între tată şi fiică, obligându-i pe aceştia să se împace atât cu trecutul lor, cât şi cu ei înşişi, şi oferindu-i, în acelaşi timp, lui Andrés posibilitatea de a-şi cunoaşte rădăcinile.

Filmul Inapoi la viata
Foto: Cinemateca Romana
ÎNAPOI LA VIAŢĂ / VUELVE A LA VIDA
Mexic, 2010 / Film documentar / 72 min. / versiune originală spaniolă cu subtitrare în română
Regia: Carlos Hagerman .
În Mexic, „Înapoi la viaţă” (vuelve a la vida) este un fel de mâncare făcută cu peşte, creveţi, stridii, caracatiţă, scoici etc. (în general, fructe de mare proaspete). Având ca principală temă povestea unei legendare vânători de rechini de pe la mijlocul anilor ’70, vom cunoaşte familia Martinez – Sidney şi vom descoperi secretele trecutului său ciudat. Oare cum e posibil ca un scafandru din Acapulco să se căsătorească cu un top model din SUA? Ce căuta ea atunci când s-a urcat în maşină şi a condus de la New York până la Acapulco, împreună cu copilul ei de doar trei ani?

Filmul Studentul
Foto: Cinemateca Romana
STUDENTUL / EL ESTUDIANTE
Mexic, 2009 / Dramă / 95 min. / versiune originală spaniolă cu subtitrare în română
Regia: Roberto Girault
Cu: Jorge Lavat, Norma Lazareno
Este povestea unui grup de tineri şi a unui bărbat de 70 de ani, numit Chano, care tocmai s-a înscris la Universitatea din Guanajuato, pentru a studia literatura, şi care, cu atitudinea sa caracteristică lui Don Quijote, va sparge bariera dintre generaţii.


Citeste mai multe despre   


466 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri