În perioada 21 – 24 noiembrie, Bucureștiul va găzdui prima ediție a Zilelor Filmului de Dragoste (ZFDB), care va avea loc la Cinema Studio și la Cinema Elvira Popescu.

Zilele Filmului de Dragoste la BucurestiFoto: Afis

Dana Dimitriu, directorul general al evenimentului, spune despre aceasta prima editie a festivalului ca: “Am ales tema iubirii pentru că pe această cale e mai ușor să îi atragi pe tineri înspre valori culturale autentice, într-o societate care, în ultima vreme, e vădit agresată cu vulgaritate, scandaluri și produse de divertisment lipsite de valoare. Le mulțumesc partenerilor noștri că ne susțin în acest demers.”

Filme în exclusivitate

ZFDB va aduce în sălile de cinema o selecţie de titluri multi- premiate la festivaluri internaţionale de categorie A. Filmele ZFDB sunt filme fără distribuitor în România, astfel că ele pot fi văzute doar în cadrul acestui eveniment, cu o singură excepție, care va fi anunțată ulterior de catre organizatori.

Fundația Charta, principalul organizator al Zilelor Filmului de Dragoste la București, este de asemenea și organizatorul Festivalulului Internațional de Film București (B-EST IFF), care de nouă ediții încoace aduce în România filme premiate la marile festivaluri internaționale. Printre filmele care au rulat anul acesta la B-EST IFF s-au numărat și Searching for Sugar Man (2012), documentarul lui Mallick Bendjelloul, care a câștigat un premiu Oscar, precum și Cesare deve morire (2012), filmul fraților Taviani, câștigător al Ursului de Aur.

ZFDB va prilejui întâlnirea spectatorilor cu invitaţi de elită ai celei de-a șaptea arte şi chiar masterclass-uri cu unii dintre aceştia.

Printre invitații Fundației Charta în România, cu ocazia altor evenimente organizate de aceasta, s-au numărat și Andrei Konchalovsky, Danis Tanovic, Nikita Mihalkov, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Krzysztof Zanussi, Manoel de Oliveira sau Amos Gitai.

Zilele Filmului de Dragoste la București este un eveniment organizat de Fundația Charta în parteneriat cu Institutul Francez la București, cu sprijinul Antena 2 și Euforia TV.