Filmul 'Matei Copil Miner' in regia lui Alexandra Gulea castiga Marele Premiu la a 4-a editie a Festivalului International al Producatorilor REGIO FUN Katowice, care a avut loc in perioada 22 - 27 octombrie 2013.

"Matei Copil Miner", regia Alexandra Gulea Foto: Europolis Film

Festivalul se orienteaza spre productii cinematografice de lung si scurt metraj finantate cu sprijin regional. Producatorul filmului, Thomas Ciulei, a reusit sa atraga 10 cofinantatori si coproducatori din 3 tari- Romania, Germania si Franta- pentru a face posibila productia cinematografica.

Juriul a argumentat alegerea sa cu urmatoarea motivatie: "Eficienta producatorului de a atrage si gestiona fonduri regionale pentru acest proiect dificil, pasiunea si curajul in a aborda un subiect complicat au fost criteriile noastre in premierea acestui film."

Filmul este portretul unui copil din Valea Jiului, Matei (Alexandru Czuli), care traieste cu Bunicul (Remus Marginean), fost miner, intr-un bloc din Uricani. Parintii lui Matei au plecat in Italia in cautarea unui loc de munca. Dupa un conflict cu colegii la scoala, in urma caruia este exmatriculat, Matei porneste pe un drum initiatic care il aduce la Bucuresti. Filmul tematizeaza pierderea inocentei copilariei si confruntarea lui Matei cu responsabilitatile si provocarile adolescentei.

"Matei Copil Miner" va rula in salile de cinema incepand cu 22 noiembrie fiind distribuit de Independenta Film.