Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte premiera celui mai nou film semnat de Corneliu Porumboiu. Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism, al treilea lungmetraj al cineastului român (după A fost sau n-a fost? şi Politist, adjectiv), a fost deja selecţionat în competiţiile festivalurilor internaţionale de film de la Locarno, Sarajevo, Toronto şi New York. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu actriţa Mihaela Sîrbu şi monteuza Dana Bunescu.

KINObservatorFoto: Afis

Acesta este cel de-al 11-lea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, începând din noiembrie 2012. Printre cineaştii care au fost invitaţii programului până acum, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor lansate de ei, se numără Cristian Mungiu, Dan Chişu, Paul Negoescu, Radu Gabrea, Marian Crişan, Florin Piersic Jr., Călin Peter Netzer, Adrian Sitaru şi Cătălin Leescu

Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism

România, 2013 / Dramă

Scenariul şi regia: Corneliu Porumboiu

Cu: Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu, Alexandru Papadopol, Lucian Iftime, Alexandru Jitea

Producători: Marcela Ursu, Sylvie Pialat

Imagine: Tudor Mircea

Montaj: Dana Bunescu

Sunet: Alexandru Dragomir, Sebastian Zsemlye

Scenografie: Mihaela Poenaru

Costume: Monica Florescu

Machiaj: Gabriela Creţan

Actiunea are loc în mijlocul filmărilor. Regizorul Paul are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.