Clujul gazduieste in perioada 11 – 20 octombrie, cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj”. Timp de zece zile publicul clujean va avea ocazia să asiste la proiecții speciale, premiere naționale și internaționale, discuții cu invitați din industria filmului și multe alte evenimente conexe, totul sub tema comedy-drama. Pe parcursul celor 10 zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, în prezența a numeroși invitați din industria cinematografică mondială, informeaza organizatorii.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, programul Comedy Cluj vine cu noi surprize pentru publicul clujean, secțiunile fiind regândite astfel încât să sublinieze tematicile filmelor abordate în selecție. Pe lângă secțiunile competitive dedicate lungmetrajelor, scurtmetrajelor și filmelor stundențești, festivalul propune o arie largă de comedii și comedii dramatice din peste 35 de țări, explorând toate sub-genurile comediei. O noutate în acest sens este reprezintată de secțiunea tematică Mockurama, care își propune să prezinte spectatorilor un gen special al filmului, un hibrid între comedie, ficțiune și documentar.

La fel ca în anii trecuți, în programul festivalului clujenii vor regãsi și o serie de evenimente conexe filmului: workshop-uri, piese de teatru, dezbateri etc.

Festivalul revine anul acesta în cele douã cinematografe din centrul orașului, Cinema Florin Piersic și Cinema Victoria, dar continuã și parteneriatul început anul trecut cu Casa TIFF unde vor rula filme în douã sãli de proiecție și Klausenburg Cafe, care vor fi din nou gazdã pentru proiecțiile din cadrul Comedy Cluj. Din acest an, pe harta festivalului apare un nou loc în care clujenii vor putea lua contact cu lumea filmului – Clãdirea Casino, spațiu în care se vor desfãșura o serie de evenimente conexe (workshop-uri, întâlniri cu realizatori și consumatori de film etc).

Ajunsã la cea de-a treia ediție, întâlnirea școlilor de film va avea loc și în acest an la Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj”. Studenți din mai multe școli de film internaționale își vor prezenta în fața publicului clujean filmele pe care le-au realizat în timpul studiilor. Scurtmetrajele lor (fie cã este vorba de animație, fie de film) vor fi prilej de discuție între cei prezenți la proiecții.

Și în acest an prețul biletelor rãmâne neschimbat – 9 lei pentru un bilet cu preț întreg și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. De asemenea, pentru cea de-a 5-a ediție se vor pune în vânzare 6 abonamente VIP care asigura accesul la toate proiecțiile, workshop-urile, evenimentele speciale și petrecerile festivalului. Prețul unui abonament este de 150 lei.