Regizorul si scenaristul Razvan Radulescu a fost jefuit si "lasat in pielea goala" in timp ce calatorea pentru a ajunge la Festivalul de Film de la Venetia, unde facea parte din juriul sectiunii Opera Prima, a declarat, miercuri, directorul evenimentului, Alberto Barbera, relateaza Mediafax.

Astfel, cineastului roman i-au fost furate toate bunurile personale pe care le avea asupra sa in timpul calatoriei sale din Franta spre Italia, intr-un tren de mare viteza (TGV), potrivit ansa.it.

Potrivit directorului Festivalului de Film de la Venetia, Alberto Barbera, Razvan Radulescu nu va mai participa la jurizarea evenimentului.

Regizorul trebuia sa faca parte din juriul sectiunii Opera Prima, care este prezidat de regizoarea din Arabia Saudita Haifaa Al Mansour. Astfel, juriul va fi alcatuit din sase membri in loc de sapte.

Razvan Radulescu este un scenarist consacrat, sub a carui semnatura se afla filme regizate de Cristi Puiu, precum "Marfa si banii" si succesul international "Moartea domnului Lazarescu". A fost consultant de scenariu pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", al lui Cristian Mungiu, si "Autobiografia lui Nicolae Ceusescu", de Andrei Ujica.

In 2009, a regizat primul sau lungmetraj, "Felicia inainte de toate" (scris si regizat impreuna cu Melissa de Raaf). Din 2005, preda la Hochschule fur Gestaltung in Germania si la ESAV Marrakech. Impreuna cu Alexandru Baciu, a scris scenariile pentru "Hartia va fi albastra", "Boogie" si "Marti, dupa Craciun", filme regizate de Radu Muntean, precum si scenariul filmului regizat de Constantin Popescu Jr. "Principii de viata". Radulescu este coscenaristul filmului "Pozitia copilului", alaturi de Calin Netzer. "Pozitia copilului" a primit anul acesta trofeul Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin.