Programul proiectiilor de filme in aer liber, inceput pe 23 iulie de Asociatia Culturala Metropolis, continua în fiecare seară de marți până duminică. Pana in data de 18 august puteti viziona filme alese dintre productiile romanesti si internationale premiate la festivaluri de film pentru toate gusturile, atât ale cinefililor, cât și ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.

Caravana MetropolisFoto: Afis

Iată, mai jos, programul ultimei săptămâni, 13-18 august. Începând de pe 20 august, Caravana metropolis se mută în parcul Titan, pe Insula artelor.

1. Iubire (Amour) – marți, 13 august, ora 21,30 - Filmul lui Michael Haneke, câºtigãtor al Oscarului pentru cel mai bun film strãin ºi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, spune povestea sensibilã de dragoste la vârsta a treia.

2. Vânătoarea (The Hunt) – miercuri, 14 august, ora 21:30 – Câștigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

3. În Casă (Dans la maison) – joi, 15 august, ora 21:30 - Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani, ce pătrunde în casa unui coleg de școală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenþiile bãiatului vor declanºa o serie de întâmplãri scãpate de sub control.

4. Superstar – vineri, 16 august, ora 21:30 – Prezentat de asemenea în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

5. Născut a doua oară (Twice Born) – sâmbătă, 17 august, ora 21:30 - în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, filmul a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

6.O afacere regalã(A Royal Affair) – duminicã, 18 august, ora 21:30 - Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevãratã a unui om obisnuit care câstigã inima reginei si porneste o revolutie.

Potrivit organizatorilor, intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, și Festivalul internațional de muzică și cultură Balkanik.