Ca si in anii precedenti, Filminute, festivalul international al filmelor de un minut si-a deschis bratele tuturor cineastilor si artistilor care doresc sa accepte provocarea de a crea un film de un minut. Festivalul asteapta concurenti din peste 60 de tari, avand o audienta raspandita in mai bine de 130 de tari.

In trecut, printre membri juriului s-au numarat personalitati de vaza din industria cinematografica, precum: Paul Haggis & Neil Blomkamp, Michael Ondaatje (poet), Stefan Sagmeister (designer), Kevin Roberts si Mark Tutssel (scenograf) si poetul si scenaristul Prasoon Jooshi. De asemenea, printer membrii juriului de anul trecut s-a numarat si regizorul roman Radu Jude ("Toata Lumea din Familia Noastra"). Membrii juriului de anul acesta vor fi anuntati in luna august.

Festivalul accepta in competitie filme cu o lungime de exact un minut, indiferent de format sau gen, cu conditia de a avea la baza o poveste narativa. Anual, festivalul primeste mii de filme, dintre care doar 25 se califica pentru faza finala a competitiei. Apoi, pe 1 Septembrie, festivalul isi va deschide portile cu cele 25 de filme finaliste, care vor putea fi vizionate si votate pe site pana pe 30 septembrie. In urmatoarea etapa juriul acorda trofeul pentru cel mai bun film "Best Filminute Award" si premiaza cele mai bune cinci filme din competitie. De asemenea, se va acorda si premiul de popularitate "People's Choice Award", pe baza voturilor publicului. Premiile se vor decerna la inceputul lunii Octombrie. Toate informatiile pot fi gasite pe site: www.filminute.com

Sunteti invitati sa va inscrieti pana pe 20 August!