Timishort 2013 si-a desemnat castigatorii
În Competiţia internaţională, Trofeul Timishort pentru cel mai bun film a fost câștigat de Pude ver um puma (Argentina 2012, 17 min.), în regia lui Eduardo Williams, în timp ce Mențiunea specială a juriului a mers la Ce que mon amour doit voir (Franta – Portugalia 2013, 10 min.), regia François Bonenfant. Scurtmetrajul Animal Day (Finlanda 2012, 23 min.), regia Tommi Seitajoki, a câștigat Premiul Publicului.
În Competiţia naţională, Premiul pentru cel mai bun film românesc a revenit filmului După fel și chip (21 min.), regia Paulei Oneț, care a câștigat și Premiul publicului. Mențiunea specială a juriului a mers la scurtmetrajele Vocile mării (20 min), regia Ștefan Munteanu, și Tabăra din Răzoare (22 min.), regia Cristi Iftime.
În competiția Videorama, Premiul pentru cel mai bun film experimental a revenit scurtmetrajului Aura tremuratoare a domnișoarei Candace Hilligoss / Miss Candace Hilligoss’ Flickering Halo (Italia, 2011, 13’45”), regia Fabio Scacchioli și Vincenzo Core. Mențiunea specială a juriului a mers la Achill (Germania, 2012, 9’), regia Gudrun Krebitz, și la Generații adezive/ Tape Generations (Olanda, 2011, 2’39”), Johan Rijpma. Filmul I Fink U Freeky (Africa de Sud, 2012, 3’55”), Roger Ballen, a primit Premiul publicului.
Peste 3.700 de spectatori au vizionat filmele de artă și de autor din cadrul Timishort 2013. Ediția a cincea a Festivalului a fost organizată de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al ăriei și Consiliului Local Timișoara, al Centrului Cultural German Timișoara, al Teatrului Național Timișoara, Van Graph Kfe, Music service Timisoara, Cuib d’Arte, Club SetUp și Rohost.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”