O proiectie speciala a filmului Toată lumea din familia noastră, marele câștigător Gopo 2013, va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 18.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român din incinta Muzeului Taranului Roman. Prin aceasta proiectie echipa filmului sarbatoreste recentul succes la Premiile Gopo precum si lansarea DVD-ului cu filmului lui Radu Jude.

"Toata lumea din familia noastra" la Premiile Gopo 2013Foto: Parada Film

La proiectie vor fi prezenti actorii Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu și producătorul filmului, Ada Solomon iar dupa film vor lua parte la o scurtă discuție cu publicul, informeaza comunicatul Parada Film.

Luni seară, Toată lumea din familia noastră a câștigat în cadrul Premiilor Gopo 2013, șase trofee: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude), Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Corina Sabău), Cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu), Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu) și Cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu).

Cel de-al treilea lung metraj al lui Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, este acum disponibil și pe DVD în reţeaua Cărtureşti şi la Librăria Engleză „Anthony Frost”. Filmul poate fi comandat și direct de la distribuitor pe office@paradafilm.ro. DVD-ul include trailer-ul, galerie foto, scurtmetrajul „Alexandra” și mediumetrajul „Film pentru prieteni”, ambele regizate de Radu Jude.

Marius (Şerban Pavlu) e un bărbat divorţat, care aşteaptă cu nerăbdare zilele pe care le poate petrece alături de fetiţa lui, Sofia (Sofia Nicolaescu). Din păcate, fosta soţie, Otilia (Mihaela Sîrbu), are un punct de vedere diferit asupra relaţiei pe care fetiţa ar trebui s-o aibă cu tatăl ei şi face tot posibilul pentru a anula planurile acestuia de a petrece o vacanţă fericită cu ea, la mare. Spectacolul reproşurilor defulate, al frustrărilor care erup, al meschinăriilor vitriolante şi al violenţei verbale care se amplifică, generând violenţă fizică, transformă acest film într-unul dintre cele mai memorabile producţii ale anului 2012.

Pelicula a fost proiectată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012. Toată lumea din familia noastră a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie, plus Premiul Publicului la B-EST IFF. În octombrie 2012, a fost proiectat la cea de-a 56-a ediție a festivalului BFI Londra, iar noiembrie, la cea de-a 26-a ediție a AFI Fest, din Los Angeles.

„Stilul e vérité "românesc", cu disciplina narativă aferentă - concentrarea temporală, lungirea timpului de fierbere (adică de pînă la explozia protagonistului) etc. Însă aceste rigori nu sînt însoţite de obişnuita "dedramatizare" sau de cenzurarea gesturilor şi a replicilor "prea" spumoase, "prea" trimise-direct-în-poala-publicului.” Andrei Gorzo, Dilema Veche.

„Toată lumea din familia noastră te duce cu gândul la Falling Down al lui Joel Schumacher. Ce au aceste două filme în comun? Disperarea neagră a eroului care decide că nu mai are nimic de pierdut şi, prin urmare, porneşte într-o saga a răzbunării pe toţi cei care i-au ignorat necesităţile şi i-au alimentat furia.” Lorena Lupu, TABU

Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink, Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads, Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival, iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România).