Ediția premium a DVD-ului „După dealuri”, de Cristian Mungiu, insotita de o brosura cu fragmente din comentariile și recenziile cele mai relevante despre film, va fi disponibilă în magazinele de specialitate din 29 martie.

"Dupa dealuri" - Pachet premium Foto: Voodoo Films

În Dilema veche din 21 -27 martie, Andrei Pleșu a scris despre „După dealuri”:

„Am văzut, în cele din urmă, filmul lui Cristian Mungiu. Acum mai bine de două săptămâni. Și nu mă pot desprinde de apăsarea lui, de jetul de noroi din final, de tragicul lui molcom, aproape «normal», semn inconfundabil al «lumescului». [...] Rareori un film mi-a dat de gândit cum mi-a dat de gândit filmul lui Cristian Mungiu. Lipsit de orice «poantă» şmecheră, de orice abuz ideologic, de orice subtext sentenţios, el te urmăreşte, mut şi compact, ca o întrebare insolubilă. E o perfectă descriere a abisului cotidian, un sobru punct de pornire pentru căutarea orizontului”. (articolul integral)

Între comentariile despre film apărute în presa românească și internațională este inclus și un comentariu al lui Horia Roman Patapievici:

„Mediocritatea este enorma tramă a acestei drame care e tragedie nu prin moartea Alinei, care rămâne banală și mediocră, ci prin condamnarea care apasă asupra întregii lumi pe care o zugrăvești. Această condamnare nu e o judecată morală: ea vine din precizia artei tale, care e necruțătoare cu ce zugrăvește, cu o perfecțiune îndepărtată și distantă, de Judecată de Apoi, care pune și mai pregnant în lumină caracterul sinistru, mediocru, neisprăvit și nemîntuit al acelei lumi, care, de fapt, e nemîntuibilă prin faptul că totul, în ea, se îneacă de insignifianță. [...]

Iar din acest concert magnific și sinistru al incompetenței tuturor — din care ne extragem toți sentimentul superiorității, făcând mișto de toți și toate cu un geniu incomparabil, care ne e propriu, și care ne condamnă pe toți, mai devreme sau mai târziu, dacă ne lăsăm în voia lui, la moarte prin mediocritate și insignifianță — din acest concert al incompetenței România moare, și noi odată cu ea” (articolul integral ).

Booklet-ul cu opinii și comentarii este atașat unui pachet care conține două DVD-uri, unul cu filmul și celălalt cu materiale video suplimentare: 12 dintre secvențele neincluse în montajul final, un masterclass al regizorului Cristian Mungiu susținut la Forum des Images din Paris, un making of despre cum se realizează un film în plan-secvență, interviuri, precum și o serie limitată de cartoline cu fotograme din film, se arata in comunicatul Voodoo Films.

Pachetele premium cu „După dealuri” vor fi disponibile începând cu 29 martie, mai întâi la librăriile Cărturești Verona, Humanitas Cișmigiu și Librarium din București, apoi și în alte locații – pachetul putând fi comandat și online de pe www.dupadealuri.ro.