Filmul 'Domestic' în regia lui Adrian Sitaru va fi proiectat în avanpremieră, special pentru iubitorii de animale, luni, 18 martie, de la ora 19,00, la Sala ArCuB din Capitală. Potrivit Agerpres, proiecţia va fi urmată de o dezbatere pe tema interacţiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, doctor în studiul comportamentului animal, psiholog şi preşedinte al Asociaţiei Române de Activităţi şi Terapie Asistate de Animale, Victor Chitic - specialist în terapie asistată de animale, Vintilă Mihăilescu - antropolog, Cristina Corciovescu - critic de film, şi Robert Caraman - instructor dresor, managerul Ringstar Club.

Participanţii la dezbatere vor discuta, printre altele, despre cum funcţionează terapia asistată de animale, care sunt rezultatele ei documentate şi de ce au nevoie atât animalele, cât şi stăpânii lor, de psiholog. Spectatorii vor avea ocazia să povestească experienţe personale şi să le pună întrebări invitaţilor, pe tema deschisă de 'Domestic'.

'Să ne uităm puţin în jurul nostru: câţi oameni sunt în parcuri şi pe străzi cu animale, câţi dintre vecinii noştri nu au măcar un acvariu sau un papagal, uitaţi-vă cât de mult sunt prezente în viaţa noastră animalele, de la reclamele TV, la cântece, sigle, în numele de familie, poveşti, filme, etc. Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele', declară regizorul Adrian Sitaru, citat în comunicat.

Din distribuţia filmului fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

'Domestic', o comedie dulce-amăruie despre oameni şi animalele care îi iubesc necondiţionat, va intra în cinematografele din ţară din 22 martie.

Filmul este o producţie 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei.