Filmul "Scenariu pentru happy-end/Silver Linings Playbook", nominalizat la 8 premiii Oscar, printre care "Cel mai bun film", "Cel mai bun actor", "Cea mai buna actrita" sau "Cel mai bun regizor", va rula pe marile ecrane din Romania incepand cu data de 1 februarie 2013, anunta distribuitorul, Film Romania, intr-un comunicat de presa.

Jennifer Lawrence, interpreta rolului principal, a fost distinsa cu Glob de Aur, pentru "Cea mai buna actrita intr-un muzical sau intr-o comedie", in cadrul ceremoniei care a avut loc pe data de 14 ianuarie, in Los Angeles.

Filmul este unul profund si intens, "cu personaje autentice care isi traiesc povestile intr-un univers familial, incarcat de emotie, drama surprinzatoare si comedie neintentionata", dupa cum explica David O. Russell, regizorul productiei.

Filmul a fost foarte bine primit si de criticii de gen americani, precizeaza distribuitorul. Andrew O'Hehir, de la publicatia americana online Salon, spune despre "Scenariu pentru happy-end" ca "revitalizeaza comedia romantica, un gen discreditat in ultima vreme, prin curaj, emotie si drama realista", in timp ce Elizabeth Weitzman, de la New York Daily News sustine ca "este o comedie romantica tulburatoare, ideala pentru vremurile in care traim", iar Colin Covert, de la Minneapolis Star Tribune, explica de unde vine originalitatea povestii: "Silver Linings Playbook ne spune ca finalurile fericite pot depinde de gasirea oamenilor care sa traiasca impreuna cu noi in nebunia noastra, nu pe cei care sa ne ajute sa evadam din aceasta".