Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 și 27 ianuarie la Cinema Scala și cuprinde o selecție de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colțurile lumii și premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival, LA ShortFest.

Timp de două seri, un cinematograf-simbol al Bucureștiului va fi invadat de atmosfera animată de umor vechi și nou. Comedia clasică va prinde viață și în afara ecranului de la Scala, înainte și în pauza dintre filme provocându-i pe devoratorii de umor cu gaguri live și personaje cult din istoria comicului.

În prima seară a weekendului comediei scurte facem cunoștință cu Dik (r. Christopher Stollery, Australia, 2011), scurtmetraj cu umor acid care a câștigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai bună comedie la Rhode Island International Film Festival și două premii la Aspen ShortFest, unul din cele mai mari festivaluri de film scurt din America. Dik spune povestea unui tată îngrijorat de descoperirea unui detaliu stânjenitor din viața băiețelului său de 8 ani. Când iei lucrurile prea în serios, trebuie să știi unde să te oprești, mai ales dacă la mijloc e o căsnicie aproape perfectă.

Happy ending și nu prea (r. Josh Lawson, Australia, 2010) dărâmă mitul iubirii veșnice în care el și ea trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți, pe fundalul muzicii de vioară. Ce se întâmplă după ce s-a încheiat genericul filmului? Cine acoperă costul zborului pierdut în numele dragostei, cine plătește taxiul până acasă și mai ales… cine cedează la prima ceartă?

Porția de bizar și tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannessonși scurtmetrajul În Garaj (Islanda, 2011). Oli și Keli sunt doi frați cu pasiuni ciudate și o spălătorie auto improvizată într-un garaj. În ziua în care mașina de colecție a unui client războinic e distrusă într-un accident pueril, viața lor devine o cursă contratimp cu urmări neașteptate.

Întregul program al celor două seri ShortsUP poate fi consultat pe www.shortsup.ro .

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, scurtmetrajele vor fi proiectate sâmbăta, 26 ianuarie, respectiv duminică 27 ianuarie de la ora 20:00. Biletele pot fi cumpărate în avans prin MyTicket sau Eventim, la prețul de 20 de lei pentru o seară sau 35 de lei pentru ambele seri. La biletele sau abonamentele cumpărate în avans, spectatorii își pot alege locurile în sală si pot evita așteptarea la intrare. Biletele pot fi achiziționate și la Scala, înainte de filme, la prețul de 20 de lei pe seară.