¬India este tara care a primit statutul de "invitat de onoare" la editia din 2013 a Festivalului International de Film de la Cannes. Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes din 2013 va avea loc in aceeasi perioada (15-26 mai 2013) in care cinematografia indiana va celebra implinirea unui secol de existenta. India este cea de-a treia tara care primeste acest statut special din partea organizatorilor festivalului de pe Croazeta, dupa Egipt (2011) si Brazilia (2012), potrivit Mediafax, care citeaza hollywoodreporter.com.

Informatia a fost data publicitatii de Christian Jeune, directorul departamentului de film al festivalului francez, in numele delegatului general al Festivalului de la Cannes Thierry Fremaux, cu ocazia evenimentului Film Bazaar, un targ international de cinematografie, organizat in statul indian Goa.

Film Bazaar, care se desfasoara pe durata a patru zile, este organizat de Corporatia Nationala pentru Dezvoltarea Filmului Indian, si se incheie duminica.

Incluzand ateliere de productie cinematografica si scenaristica, Film Bazaar este organizat in cadrul Festivalului International de Film din India, care se desfasoara in perioada 20-30 noiembrie.