Filmul "O luna in Thailanda", debutul in lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera in cinematografele romanesti pe 16 noiembrie. "O luna in Thailanda" spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu este multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevarat? Din distributie mai fac parte actorii Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Raileanu, Ionut Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotlet, Stefan Munteanu si Simona Ghita.

"O luna in Thailanda" a avut premiera internationala in competitia Saptamana Internationala a Criticii de la Festivalul de Film de la Venetia (29 august - 8 septembrie). Filmul a fost, de altfel, singura productie romaneasca prezenta la cea de-a 69-a editie a celebrului festival italian, potrivit Mediafax.

"O luna in Thailanda' este un film despre decizii, un film despre generatia mea - o generatie confuza. Cei de varsta mea au ajuns sa fie mult mai superficiali in privinta dragostei si tind sa nu mai acorde multa atentie propriilor sentimente. Iau decizii pripite, fara a reflecta prea mult, fara sa-si asculte instinctul", declara Paul Negoescu.

Dupa premiera de la Venetia, "O luna in Thailanda" a mai fost selectat in competitia "Emile Cantillon" din cadrul Festivalului International de Film Francofon de la Namur (Belgia) si in competitia de lungmetraje a celei de-a opta editii a Festivalului de Film de la Zurich. In prezent, filmul isi continua traseul prin festivalurile din toata lumea.

Filmul "O luna in Thailanda", o productie Hi Film, in coproductie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea HBO Romania.

"O luna in Thailanda" a fost dezvoltat in cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo si in cadrul atelierului Premiers Plans, coordonat de actrita Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul International de Film de la Cannes, in sectiunea Semaine de la Critique, cu scurtmetrajul "Orizont". Regizorul a realizat si scurtmetrajele "Tarziu", "Renovare" si "Derby", care au fost selectionate la Festivalul International de la Berlin in 2008, 2009 si, respectiv, 2010, iar ultimele doua au fost nominalizate la premiile Academiei de Film Europene.

Paul Negoescu este asistent universitar la Universitatea Nationala de Arta teatrala si Cinematografica (UNATC) din Bucuresti - catedra de Regie film si director artistic al Festivalului Timishort.