In perioada 2-10 noiembrie, impatimitii de film din Bucuresti pot participa la cea de-a opta ediţie a Festivalul Filmului Polonez. Proiectiile vor avea loc la Cinema Studio şi la Studioul 'Horia Bernea' din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică din Varşovia, informează Agerpres.

În acest an festivalul va avea o formulă inedită - vor fi prezentate şapte dintre cele mai interesante filme poloneze ale anului trecut împreună cu alte şapte pelicule reprezentative pentru cinematografia poloneză. În fiecare zi de festival, spectatorii vor avea ocazia să descopere legăturile dintre clasic şi modern în cinematografia poloneză.

Programul include, printre altele, filmul 'În beznă', regia Agnieszka Holland, care a candidat la premiul Oscar 2012, filmul 'Roza' în regia lui Wojtek Smarzowski, laureat al premiului 'Vulturul de Aur' 2012 pentru cel mai bun film polonez şi al marelui premiu la Festivalul Filmului Central-European de la Mediaş, ediţia 2012, precum şi 'Camera sinucigaşilor' de Jan Komasa, peliculă extrem de apreciată de critici şi public.

Cinefilii bucureşteni vor avea ocazia să cunoască imaginea actuală a Poloniei şi prin ochii unor debutanţi. Printre aceştia se numără tânărul regizor Leszek Dawid ('Ki'), cineastul polono-francez Rafael Lewandowski ('Cârtiţa') şi Greg Zglinski ('Curajul'), crescut şi educat în Elveţia.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografelor la preţul de 10 lei pentru un bilet întreg sau 7 lei pentru unul redus.