In intervalul 19-21 octombrie 2012 are loc cea de-a patra ediţie a festivalului de film românesc de la Toulouse, una dintre manifestările de cultură română cele mai apreciate pe teritoriul francez.

In cadrul festivalului vor fi difuzate filme recente precum Crulic - Drumul spre dincolo de Anca Damian, care a primit distincţii în numeroase festivaluri internaţionale, Aurora de Cristi Puiu, selectionat în 2010 de către Festivalul Internaţional de Film de la Cannes în secţiunea Un certain regard şi Păcătoasa Teodora de Anca Hirte. Pe afiş mai figurează încă două filme, Mascarade de Cornel Gheorghiţă şi Un colţ de paradis de Nicolas Hans-Martin, care vor fi proiectate în prezenţa celor doi regizori. Publicul va avea de asemenea ocazia de a cunoaşte spiritul român în cadrul unei seri speciale moldoveneşti, când vor asculta şi un concert de muzică de fanfară, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

ICR Paris ţine să mulţumescă pe această cale partenerilor săi, Cinéma ABC şi Asociaţia Roumains à Toulouse pentru sprijinul lor necondiţionat, care a permis ca organizarea festivalului să se desfăşoare fără întrerupere după reducerea bugetară din luna august, când institutul a fost în imposibilitatea de a-şi mai onora promisiunile financiare. ICR Paris prevăzuse iniţial un buget de 6 000 euro pentru organizarea acestei manifestări.

Festivalul este organizat de Cinematograful ABC, Institutul Cultural Român de la Paris şi Asociaţia Roumains de Toulouse.