Filmul "Toata lumea din familia noastra", regizat de Radu Jude, a fost desemnat vineri marele castigator al celei de-a 27-a editii a Festivalului International a Filmului Francofon (FIFF) de la Namur (Belgia), desfasurat intre 28 septembrie si 5 octombrie, anunta Agerpres.

Toata lumea din familia noastra, regia Radu JudeFoto: Festival Anonimul

Potrivit site-ului festivalului, pelicula a primit trofeul "Bayard d'Or" pentru cel mai bun film francofon, iar Serban Pavlu a fost desemnat cel mai bun actor si a primit un premiu de 1.000 de euro de la publicatia "Notre Afrik".

Premiul special al juriului i-a revenit filmului "Les Chevaux de Dieu", de Nabil Ayouch, in timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat lui Catherine Corsini si Benoit Graffin, pentru pelicula "Trois mondes".

Cea mai buna actrita a fost desemnata Djamila Sahraoui, pentru rolul din pelicula "Yema".

Potrivit site-ului FIFF, distribuitorul peliculei lui Radu Jude va primi 10.000 de euro din partea RTBF (Radio Television Belge Francophone) pentru drepturile de televizare a filmului, iar FIFF va oferi 7.500 de euro pentru distributia peliculei in Belgia.

De asemenea, asociatia autorilor, compozitorilor si editorilor din Belgia (SABAM) va oferi 5.000 de euro pentru difuzarea pe teritoriul tarii, iar TV5 Monde va pune la dispozitie 7.500 de euro pentru difuzarea in tarile francofone.