Regizorul roman Cristian Mungiu va fi presedintele juriului la Festival De Cinema Europeen des Arcs, care se va desfasura in statiunea franceza Les Arcs intre 15 si 22 decembrie, informeaza Mediafax.

Cristian MungiuFoto: Hotnews

Cristian Mungiu, care a castigat Palme d'Or in 2007 pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si doua premii anul acesta la Cannes cu , pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai buna interpretare feminina (Cosmina Stratan si Cristina Flutur), va conduce juriul festivalului organizat in statiunea montana din Franta, potrivit site-ului evenimentului.

"Avem onoarea de a va anunta ca regizorul roman Cristian Mungiu ("Occident", "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", "Dupa dealuri") va fi presedintele juriului celei de-a patra editii Festival de Cinema Europeen des Arcs", scrie pe prima pagina a site-ului.

Nous avons l'honneur de vous annoncer que le realisateur roumain Cristian Mungiu (L'Occident, 4 mois, 3 semaines et 2 jours, Au dela des collines) sera le president du Jury de cette quatrieme edition du !

Festivalul, aflat la cea de-a patra editie, include, pe langa sectiunea competitionala, o piata de coproductii, dar si sesiuni de proiectii ale unor filme in lucru.

Potrivit Cineuropa, filmul "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, este distribuit in Franta de Le Pacte si va avea premiera in aceasta tara pe 21 noiembrie.

"Dupa dealuri" este propunerea Romaniei la Oscar, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina".