"Killing Time", cel de-al treilea lungmetraj scris si regizat de Florin Piersic Jr., a fost selectionat in competitia "Free Spirit" a Festivalului de Film de la Varsovia, care se va desfasura in perioada 12-21 octombrie. O comedie "extrem de neagra" despre doi asasini platiti, cu viziuni teribil de diferite asupra vietii si a mortii, "Killing Time" a fost prezentat in avanpremiera in cadrul Zilelor Filmului Romanesc - TIFF 2012 si este considerat de selectionerii festivalului de la Varsovia drept "un omagiu adus lui Quentin Tarantino", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax. Pelicula va fi lansata in cinematografele din Romania in februarie 2013.

Florin Piersic jr.Foto: DGP / HotNews.ro

"Killing Time pleaca de la un cliseu simplu, de la o situatie deja folosita intr-o mie de alte filme. Tocmai de-asta, in primele secvente, nici macar nu evita parodierea unor filme-cult ale genului noir. Dar filmul vrea, de fapt, sa ajunga intr-o zona mai putin explorata, spunand intr-un alt fel o poveste despre viata si moarte" , spune regizorul Florin Piersic Jr.

Alaturi de Florin Piersic Jr., din distributie mai fac parte Cristian Ioan Gutau, Daniel Popa, Olimpia Melinte si Florin Zamfirescu.

"Killing Time" este o productie independenta, realizata in parteneriat de Andrei Cretulescu (Kinosseur Productions) si Dan Burlac (Elefant Film), cu sprijinul Zenith Media si cu participarea HBO Romania. Post-productia video a fost realizata la Digital Cube, iar sunetul a fost mixat la Chainsaw Europe.

In varsta de 43 de ani, Florin Piersic Jr. este cunoscut atat ca actor de teatru si film, cat si ca regizor. Este absolvent al Academiei de Teatru si Film, sectia actorie, promotia 1991. In 2004, el a infiintat casa de productie Artificial Horizon. Este scenarist, regizor si producator pentru filme de scurtmetraj ("Advertising" - premiul special al juriului la Festivalul Alternative, Targu Mures, 2004), precum si lungmetraje ("Fix Alert" - premiul special al juriului la B-Est Film Festival, Bucuresti, 2005; premiu pentru debut la gala UCIN, 2006; "Eminescu vs Eminem").

El a jucat in filme precum "Calatoria lui Gruber" (regia Radu Gabrea), "Contratimp 2" (regia Jesus del Cerro), "Bibliotheque Pascal" (regia Hajdu Szabolcs) si "Youth Without Youth/ Tinerete fara tinerete" (regia Francis Ford Coppola).

Festivalul de Film de la Varsovia, unul dintre cele 14 festivaluri internationale competitive acreditate de FIAPF (Federation Internationale des Associations de Producteurs de Films), a ajuns anul acesta la cea de-a 28-a editie.

Competitia "Free Spirit" saluta filmele "independente, inovatoare si rebele din intreaga lume". "Killing Time" va concura pentru premiul sectiunii alaturi de filme precum "Not in Tel Aviv" (Premiul Special al Juriului - Locarno 2012), "Trash Dance" (Premiul Special al Juriului - SXSW 2012) sau "Le grand soir" al iconoclastilor Benoit Delepine si Gustave Kervern (Premiul Special al Juriului "Un certain regard" - Cannes 2012).