In perioada 18-25 iulie, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Primăria sectorului 1 organizează 'Cinema în parc', un eveniment care va avea loc zilnic, începând cu ora 22,00, în Parcul Bazilescu din Capitală, informează Agerpres.

În prima seară, publicul bucureştean este invitat la 'Taverna Soul Kitchen', regia Fatih Akin, comedie ce a obţinut în 2009 Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia 2009, în 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Programul continuă în cheie comică, cu 'Jaf...la Turnul Mare' ('Tower Heist') cu Ben Stiller şi Eddie Murphy.

'Cinema în parc' aduce publicului şi proiecţii precum 'Nevasta la putere' ('Potiche') cu Catherine Deneuve, peliculă nominalizată la Festivalul de Film de la Veneţia, categoria Leul de Aur şi la Premiile Academiei Europene de film la categoria Premiul Publicului pentru cel mai bun film, 'Gianni şi femeile' ('Gianni e la Donne'), producţie italiană semnată de Gianni di Gregorio, şi 'Cumplit de fericită' ('Happy, happy'), în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obţinut Marele Premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor ce vor putea fi văzute la 'Cinema în parc' conţine şi filme româneşti, respectiv, 'Naşa', comedie în regia lui Jesus del Cerro şi Virgil Nicolaescu ce a obţinut Premiul Publicului pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2011 - Premiile Gopo 2012, 'Visul lui Adalbert', o comedie neagră semnată de Gabriel Achim, şi 'Tatăl Fantomă', în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Mirela Oprişor.

Evenimentul, la care intrarea va fi liberă, este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc în parteneriat cu Transilvania Film.