Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF caută cele mai indraznete şi inovative experimente vizuale romanesti în vederea includerii in programul BIEFF 2012 (20-25 Noiembrie), informeaza un comunicat remis Hotnews.ro.

Creat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti şi al Universitatii Nationale de Arte, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF - cu o puternică orientare educaţională- este primul şi singurul eveniment din România dedicat EXPERIMENTULUI in cinema si arta vizuala, având ca scop promovarea creaţiilor inovatoare atât la nivel conceptual si tematic, cat si formal, stilistic, a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane si care in acelasi timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din Romania care promoveaza zona de granita dintre cinema si artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF este onorat să aiba ca parteneri cateva dintre cele mai importante festivaluri de film si institutii din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: QUINZAINE DES REALISATEURS - Cannes Film Festival, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, Centrul POMPIDOU, LE FRESNOY - Studio National des Arts Contemporaines, Netherlands Media Art Institute si Eye Film Instute Netherlands, fiecare aducand la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

In functie de decizia comitetului de selectie, filmele romanesti selectate vor fi incluse fie in Competitia Internationala, fie in Panorama Romaneasca. Selectia in cadrul BIEFF ofera in mod particular posibilitatea ca filmul sa fie vizionat de curatori si selectioneri de top din zona cinema-ului de avangarda international. Dintre invitatii editiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant ( Selectioner de scurt metraj al Festivalului de Fillm de la Venetia Orizzonti), Marzena Moskal si Gaelle Vidalie ( membre in comitetul de selectie Quinzaine des Realisateurs), Hilke Doering (director al Competitiei Internationale a Festivalului Intl de film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (seful comitetului de selectie pentru scurt metraj al Festivalului International de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului International de Film Independent de la LISABONA) etc.

Potrivit comunicatului organizatorilor, condiţiile de participare sunt urmatoarele:

1. filmul sa nu depaseasca 40 de minute si sa fie produs in ultimii 3 ani;

2. filmul trebuie încărcat online pe ftp-ul BIEFF in format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) în vederea preselecţiei:

BIEFF ftp account:

ftp.bieff.ro

user: filmebieff

pass: Bieff1234

organizatorii recomanda ftp client filezilla - http://filezilla-project.org/download.php?type=client

3. următoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului programming@bieff.ro :

Fişa filmului (synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, director’s statement, curator’s statement, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul, date de contact), Film stills, Bio-filmografia regizorului.

Data limita pentru inscrieri: 25 iulie 2012.