Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", produsa de History Channel, distribuita de Sony si realizata integral in Romania la Castel Film are un succes extraordinar in Statele Unite, unde primul episod a batut toate recordurile istorice pentru un program de televiziune nesportiv din SUA transmis prin cablu - 13.9 milioane de spectatori.

HatfieldsFoto: hollywoodreporter.com

Acest ministerial de televiziune (trei episoade avand in total sase ore) este regizat de Kevin Reynolds ("Robin Hood Prince of Thieves", "Waterworld", "The Count of Monte Cristo") si ii are in rolurile principale pe Kevin Costner ("Dances with Wolves", "Waterworld", "The Untouchables", "The Bodyguard", "Wyatt Earp", "No Way Out"), Bill Paxton ("Titanic", "Apollo 13", "Twister", "Aliens"), Tom Berenger, Powers Boothe, Sarah Parish, Mare Winningham ("24, Torchwood", "CSI:NY", "Grey’s Anatomy") si multi altii.

Filmul prezinta povestea a doua familii americane mari si puternice in timpul, dar mai ales dupa Razboiul Civil. Capii celor doua familii (interpretati de Costner si Paxton) sunt camarazi de arme in armata confederata, dar ajung sa se urasca si sa se distruga reciproc dupa terminarea razboiului.

Primul episod a avut premiera pe 28 mai (Memorial Day) pe canalul american de televiziune History Channel si a inregistrat un succes extraordinar: 13,9 milioane de spectatori, adica un nou record al tuturor timpurilor pentru un program nesportiv in SUA transmis de o televiziune prin cablu.

"Putem spune ca suntem mandri de aceasta importanta realizare la care am luat parte si care plaseaza din nou compania noastra si, implicit, Romania pe primele locuri cand vine vorba de a produce filme de calitate", a declarat Bogdan Moncea, Marketing Manager la Castel Film.

Dar nu numai succesul de public incununeaza acest proiect. Criticii s-au aratat mai mult decat incantati si au apreciat extrem de pozitiv atat jocul actoricesc remarcabil, cat si realizarile productiei (acuratetea detaliilor, regia, decorurile).