Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012 se va desfăşura pe 23 iunie, incepand cu ora 20.00, în curtea interioară a Bibliotecii Naţionale a României, unde pe mai multe ecrane speciale vor fi proiectate cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii din ultimul an, informează organizatorii.

Cu o selecţie din ce în ce mai precisă, ce include scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes în 2011 - 2012, maratonul de la Bucuresti va testa rezistenţa cinefililor timp de aproape noua ore.

De cele mai multe ori în premieră sau în proiecţie unică în România, filmele scurte, bune şi recente ale lumii îşi dau întâlnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute.

Evenimentul va începe cu un concert live al unei cunoscute trupe româneşti şi va fi animat de proiecţii pe clădirea Bibliotecii Naţionale, de live cooking şi de expoziţii.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se vor putea achiziţiona prin MyTicket şi Eventim la preţul de 30 de lei sau în ziua evenimentului la preţul de 40 de lei.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a patra ediţie. Dacă conditiile vremii nu vor permite desfăşurarea evenimentului în aer liber, proiecţiile se vor muta în interiorul Bibliotecii Naţionale a României.