Producatorul de televiziune Lee Rich, omul din spatele unor seriale de succes ca "Dallas" si "The Waltons", a murit saptamana aceasta, la varsta de 93 de ani, in casa lui din Los Angeles, anunta Mediafax, citand latimes.com. Lee Rich suferea de cancer pulmonar.

Lee Rich si-a inceput cariera in publicitate si a cofondat in 1969 compania de productie Lorimar. Printre succesele sale, se numara serialele "Dallas", "The Waltons", "The Blue Knight", "Eight Is Enough", "Flamingo Road", dar si filmul de televiziune"Sybil" (1976).

Rich a fost "un gigant al industriei TV, care a creat unele dintre cele mai reprezentative seriale din istorie si a influentat publicuri din intreaga lume", a apreciat directorul executiv CBS Leslie Moonves.

Lee Rich a fost de asemenea elogiat de alti colegi de breasla, printre care si Earl Hamner Jr., creatorul serialului "The Waltons", pentru productia caruia Rich a castigat un Emmy in 1973. "A avut viziunea si si-a asumat riscuri pentru a face un serial despre oameni saraci care traiau in timpul Marii crize economice. (...) In mod normal, nu este genul de idee pe care sa o adopte un producator", a spus Hamner.

Rich insusi declara in 1982 ca "'The Waltons" a fost potrivit pentru acele vremuri. Oamenii spuneau "Asta e familia mea sau mi-as dori ca asta sa fie familia mea'".

Despre "Dallas", care a adus in fata micilor ecrane peste 40 de milioane de americani, in 1980, la difuzarea episodului "Who Shot J.R.?" (Cine l-a impuscat pe J.R.?), Lee Rich a spus ca a fost "o lume a fanteziei". "Am implinit visurile multor oameni", declara producatorul.