Vineri, 4 mai 2012, de la ora 20:00, la Cinema Studio va avea loc, in cadrul Festivalului Filmului European, proiectia de gala, in premiera nationala, a filmului documentar Turn Off the Lights regizat de Ivana Mladenović. Proiectia, organizata de Institutul Cultural Roman si Strada Film, va fi urmata de o discutie cu echipa filmului, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Turn Off the Lights (71', Romania, 2011), documentar bazat pe un scenariu de Ivana Mladenovic si Bianca Oana, a fost prezentat in premiera mondiala in luna aprilie 2012 la Festivalul de Film Tribeca de la New York, unde a fost selectionat la sectiunea Viewpoints. Filmul, a carui realizare a durat trei ani, spune povestea a trei tineri care se intorc dupa ani de inchisoare in comunitatea lor, redescoperind o viata marcata de agresivitate si excese. Printre ei este Alex, un personaj tulburator, cu o atitudine blazata fata de violenta, femei si vinovatie. In aceasta poveste, Alex si prietenii lui fosti detinuti se reconciliaza cu lumea de afara.

„Turn Off the Lights al Ivanei Mladenovic creioneaza un portret admirabil al unor oameni adeseori neintelesi si detestati din cauza singularitatii lor“. – Nina Rothe, Huffington Post

Filmul va fi prezentat in versiune originala, cu subtitrare in limba engleza.

Ivana Mladenovic (n. 1984, la Kladovo, Serbia) a absolvit regia de film la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucuresti. A regizat scurtmetrajele Barcute de hartie (2006), Milky Way (2007), In the village (2007), Pizza love (2008), Afterparty (2009) si Skin (2010).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Roman si se desfasoara in Bucuresti (4 - 3 mai, Cinema Studio si Cinemateca Eforie), Brasov (10-13 mai), Timisoara (17 -20 mai), Tirgu-Mures (17 - 20 mai) si Iasi (24 - 27 mai).