Teatrul Naţional 'Radu Stanca' Sibiu şi Transilvania Film prezintă joi, 26 aprilie, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gală a filmului 'Undeva la Palilula'. La finalul proiecţiei actorii Constantin Chiriac, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Ofelia Popii, Cristian Stanca, Pali Vecsei şi Ema Veţean vor urca pe scenă alături de regizorul Silviu Purcărete şi producătorul Tudor Giurgiu.

'Undeva la Palilula' spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină. Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă. Alternativ agitaţi şi puturoşi, fericiţi şi melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasă cu oleandri, la spital şi la hotelul Boema.

Filmările pentru acest lung - metraj au durat 58 de zile şi au început în toamna lui 2009, ultimul cadru fiind luat spre finalul primăverii din 2010. Proiectul datează însă din anul 2004 când a apărut prima versiune de scenariu. Distribuţia acestui film cuprinde 50 de actori ?i 900 de figuranţi, printre care şi un nou născut. Echipa de filmare este formată din peste 150 de persoane, dintre care 53 au fost prezente permanent pe platou alături de 21 de ?oferi. Ca un inedit în producţia acestui film au fost folosite 100 de broaşte vii şi 50 de saci de zăpadă artificială. De asemenea, producţia a beneficiat de peste 80 de cadre unde s-au aplicat efecte vizuale (VFX) la care au colaborat 19 specialişti din 3 studiouri diferite. Muzica a fost înregistrată la Budapesta cu o orchestră formată din 50 de instrumentişti.

Filmul 'Undeva la Palilula' în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul va fi prezentat la Sibiu timp de o săptămână, în fiecare zi în perioada 27 aprilie - 3 mai, la Hala Balanţa. Proiecţiile vor începe la ora 21:00.

Accesul publicului la proiecţia de gală a filmului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet este de 20 lei, tarif unic.

'Undeva la Palilula' este o producţie Libra Film realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat la nivel internaţional, câştigând în 2005 premiul 'Balkan Fund' al Festivalului de Film de la Salonic.