Actorul Alain Delon, in varsta de 76 de ani, a confirmat miercuri ca a fost internat la Spitalul american din Neuilly, in vestul Paris, unde a fost operat pentru o aritmie cardiaca, relateaza AFP.

"Am fost operat. (...) Era prevazut de acum cincisprezece zile", a declarat actorul, contactat telefonic de cotidianul Le Parisien.

"Am avut o anestezie de zece minute. Au incercat sa-mi repare inima", a precizat actorul.

El a indicat ca aritmia sa a fost descoperita in urma cu 15 zile, dupa ce actorul suferise de greturi si ameteli. "Este o problema care apare la oameni ca mine atunci cand se acumuleaza emotii, mizerii. In ultima vreme, am avut parte de ele, cu copiii mei si altele", a adaugat Alain Delon.

Vara trecuta, fiul sau Alain-Fabien, 17 ani, nascut din relatia cu Rosalie Van Breemen, a fost anchetat pentru "leziuni corporale cauzate din neglijenta", dupa ce o tanara a fost ranita cu un pistol in cadrul unei petreceri organizate la Geneva, intr-un apartament care ii apartinea actorului.

Nascut in 8 noiembrie 1935 la Sceaux, in apropiere de Paris, Alain Delon este unul dintre cele mai mari nume ale cinematografului francez. A turnat aproximativ o suta de filme in 50 de ani de carierea, unele dintre ele devenind capodopere ale celei de-a saptea arte.

Luchino Visconti i-a oferit unele dintre cele mai bune roluri cu Rocco si fratii sai (1960) si Ghepardul (1963). A lucrat printre altii cu Joseph Losey (Monsieur Klein, 1976) sau Volker Schlöndorff (Un amour de Swann, 1984).