Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu si trofeul Uniunii Cineastilor din Romania pe anul 2011, distinctiile UCIN fiind decernate in cadrul unei gale, sambata seara, la Cinema Studio din Capitala. Premiul special al juriului a revenit filmului "Din dragoste cu cele mai bune intentii" de Adrian Sitaru, in timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul "Principii de viata". Regizorul Bogdan George Apetri a castigat premiul Opera Prima pentru filmul "Periferic", in timp ce premiul "Tanara Speranta" le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici si Dragos Dumitru pentru rolurile din filmul "Ceva bun de la viata", anunta Mediafax.

Daca premiul pentru interpretare feminina i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din "Periferic", de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai buna interpretare masculina a fost impartit de Vlad Ivanov si Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din "Principii de viata", respectiv "Din dragoste cu cele mai bune intentii".

Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul "Daca bobul nu moare", iar trofeul pentru rol secundar masculin - lui Marian Ralea, pentru rolul tatalui din "Din dragoste cu cele mai bune intentii".

Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula "Si s-au dus ca vantul...", in timp ce premiul pentru film TV a revenit productiei "Fericita intristare a lui Visky Andras" de Jon Gostin.

De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru "Ceva bun de la viata", in timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinisa Dragin, pentru "Daca bobul nu moare".

Premiul pentru coloana sonora i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alaturi de Dragos Alexandru (muzica) pentru filmul "Buna! Ce faci?", iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihailescu pentru filmul "Manusi rosii".

Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul "Daca bobul nu moare", iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul "Periferic".

Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Calin Caliman pentru volumul "Istoria filmului romanesc", iar premiul pentru analiza filmologica, Elenei Dulgheru pentru volumul "Scara raiului in cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov".

O mentiune speciala au obtinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Stefan pentru filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" si Gabriel Huian, pentru "Principii de viata".

Premiul academic "Mihnea Gheorghiu" pentru arta cinematografica i-a fost acordat lui Ion Besoiu.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion - presedinte, Cristina Corciovescu - secretar, Marian Crisan, Magda Mihailescu, Irina Petrescu, Vivi Dragan Vasile.

La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului "Corpus" (scenariul si regia Laurentiu Damian), trofeul pentru film de fictiune - filmului "Bora- Bora" (scenariul si regia Bogdan Mirica). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor "Teatrul verite" (scenariul si regia Ruxandra Tuchel) si filmului "Cultura dupa gratii" (scenariul si regia Roxana Chirita).

Premiul pentru film experimental a fost acordat productiei "Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii" (scenariul si regia Gheorghe Svaiter), iar premiul pentru film de televiziune a revenit productiei "Casa din munti" (scenariul si regia Tudor Chirila).

Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbut pentru filmul "Incearca sa nu clipesti". Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Danut Padure pentru filmul "Corpus", iar premiul pentru interpretare masculina, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul "Bora - Bora", iar premiul pentru interpretare feminina, Danei Rogoz pentru rolul din filmul "Incearca sa nu clipesti".

Premiul pentru film de animatie a fost acordat productiei "Travelling with my thoughts" (scenariul si regia Adrian Baluta), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul "Ingeri intre oameni - Mihai Surubaru".

UCIN a mai acordat trei mentiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Magalie, pentru filmul "Orasul care canta - Calafat", si mentiune pentru film studentesc - lui Millo Simulov si lui Danut Padure

pentru filmul "Hello Kitty". Mentiunea pentru pentru film studentesc i-a fost acordata lui Dan Doroftei, pentru filmul "Radu Gabrea".

Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Calin Stanculescu - presedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Surubaru si Ioana Popescu - secretar juriu.