Actorul francez Gerard Depardieu a confirmat pentru radio-televiziunea elvetiana (RTS) ca va interpreta personajul fostului sef al FMI Dominique Strauss-Kahn intr-un film regizat de Abel Ferrara, deoarece nu ii place de acesta, relateaza AFP.

"Pentru ca nu imi place de el ... o voi face", a spus actorul, intrebat de RTS care au fost motivele care l-au determinat sa accepte acest rol.

"Nu e amabil, cred ca e un pic cam ca toti francezii, usor arogant. Nu-i iubesc prea mult pe francezi, de altfel ... este foarte francez, arogant, suficient, deci se poate juca (acest rol)", a adauga el.

Nu este vorba, a precizat el, sa "intre in pielea personajului" DSK, care de altfel nu l-a emotionat de loc atunci cand s-a aflat pe banca acuzatilor, in fata justitiei americane.

"Nu am fost niciodata emotionat de oamenii care nu au demnitate", a subliniat Depardieu.

Regizorul Abel Ferrara a anuntat ca intentioneaza sa realizeze un film despre scandalul sexual care l-a obligat pe fostul sef al FMI sa demisioneze din functie, cu Gerard Depardieu in rolul lui DSK si Isabelle Adjani in cel al sotiei sale, Anne Sinclair.

Capetele de acuzare impotriva lui DSK, suspectat de agresiune sexuala impotriva lui Nafissatou Diallo, o camerista a hotelului Sofitel din New York, au fost abandonate, dar este in curs de derulare o procedura civila.

Fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, se afla acum in centrul unui scandal sexual in Franta, in dosarul "Carlton", legat de proxenetism.