Actorul american Adam Sandler a pulverizat sambata recordul de nominalizari la Razzie Awards ("Zmeura de Aur"), cu 11 nominalizari in trei flime: "Jack and Jill", "Bucky Larson: Born to Be a Star"" si "Just Go with It", relateaza AFP.

Adam Sandler, in calitate de actor, scenarist sau producator, a dublat practic vechiul record de nominalizari individuale intr-o singura ceremonie, care ii apartinea pana acum lui Eddie Murphy.

Filmul sau "Jack and Jill", in care interpreteaza un rol dublu, al unui tanar cu o viata perfecta si al surorii gemene a acestuia, are "privilegiul" de a fi in fruntea nominalizarilor, cu 12 mentionari.

Pelicula candideaza atat la cel mai prost film al anului, cat si cel mai prost actor si actrita, la cele din urma categorii fiind nominalizat Adam Sandler. Daca va castiga Zmeura de Aur pentru cea mai proasta actrita, va deveni primul barbat care primeste acest premiu.

"Jack si Jill" ofera cate o nominalizare si pentru Katie Holmes si Al Pacino.

In cursa mai sunt "Transformers: Dark of the Moon", "continuarea in 3D, si mai greoaie, si mai lunga" a castigatorului din 2009, "Transformers 2", dar si ultima serie din saga "Twilight".

Printre actorii nominalizati figureaza nume precum Nicolas Cage, Nicole Kidman si Russell Brand "pentru monstruoasa dezamagire a remake-ului 'Arthur'", explica organizatorii.

Pentru prima oara in acest an, Zmeurile de Aur nu vor fi oferite inaintea Oscarurilor, ci pe data de 1 aprilie. Laureatii, care se prezinta arareori la ceremonie - primesc o zmeura de marimea unei mingi de golf, asezata pe o bobina de flim Super 8, aurite, in valoare de circa 5 dolari.